Brabant Water en voorschot afvalstoffenheffing

Geplaatst op donderdag 10 januari 2019
Foto van stromend water

Vanaf dit jaar loopt de verrekening van de afvalstoffenheffing niet meer via Brabant Water maar via de BSOB (Belastingsamenwerking Oost-Brabant). Via de BSOB worden ook de andere gemeentelijke belastingen zoals de Onroerende Zaakbelasting en het rioolrecht in rekening gebracht.

Brabant Water

Tot vorig jaar betaalde u via Brabant Water zowel voor uw waterverbruik als de afvalstoffenheffing van de gemeente Asten. Het bedrag dat Brabant Water u (meestal maandelijks) in rekening bracht, is een voorschot voor uw waterverbruik en de afvalstoffenheffing. Het voorschotbedrag van de afvalstoffenheffing werd bepaald op basis van het aantal te verwachte ledigingen van uw containers voor dat jaar en uw vastrecht. In het begin van het nieuwe jaar ontving u dan de eindafrekening via Brabant Water.

Wat verandert er voor u in 2019?

U ontvangt in februari een aanslagbiljet van de BSOB voor alle gemeentelijke belastingen. Dit zijn dus onder andere de Onroerende Zaakbelasting, het rioolrecht en nu dus ook de afvalstoffenheffing.

Het (maandelijks) bedrag dat u aan Brabant Water betaalt wordt lager in 2019. U betaalt nog alleen voor uw waterverbruik en niet meer voor de afvalstoffenheffing.

Neem gerust contact op

Meer informatie over de gemeentelijke belastingen vindt u op de website www.bs-ob.nl. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden of heeft u geen internet? Dan kunt u de BSOB telefonisch op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur bereiken via telefoonnummer 088-551 00 00.

Hebt u vragen over de voorschotnota of over uw waterverbruik, kijk dan op de website www.brabantwater.nl/klantenservice.