Pleeggezinnen gezocht in de Peelgemeenten

Geplaatst op maandag 4 november 2019
Afbeelding van kind zittend in het hoge gras, Bron: Pixabay

Wie zorgt er voor een kind als de ouders dat even niet kunnen? Opvang in een pleeggezin kan dan een welkome oplossing bieden. Helaas zijn er nog steeds kinderen die wachten op een plekje in een pleeggezin. Want een kind past niet zomaar in ieder gezin. Nieuwe pleegouders blijven daarom hard nodig. Ook in onze regio.

Informatieavond in Someren
De Peelgemeenten dragen pleegzorg een warm hart toe en willen helpen bij de zoektocht naar nieuwe pleegouders. Daarom organiseren zij samen met Combinatie Jeugdzorg een pleegzorginformatieavond op maandag 11 november van 20.00 tot 22.00 uur in De Ruchte, Laan ten Rode 71 in Someren. Na de opening door wethouder Theo Maas, belicht een pleegzorgbegeleider van Combinatie Jeugdzorg alle kanten van pleegzorg op een heldere en realistische manier en vertelt een ervaren pleegouder uit de regio over de eigen ervaringen.

Aanmelden informatieavond

Aanmelden voor deze informatieavond kan via 040 245 1945 of pleegzorg@combinatiejeugdzorg.nl. Ook kun je via dit nummer of e-mailadres een informatiepakket aanvragen.

Week van de pleegzorg

De Week van de Pleegzorg wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd van 30 oktober t/m 6 november. Met de jaarlijkse actieweek vraagt Pleegzorg Nederland aandacht voor het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig voor de pleegkinderen van nu maar ook die van de toekomst.

Meer weten over pleegzorg?

Op www.pleegzorg.nl en www.combinatiejeugdzorg.nl/pleeggezinnen vind je meer informatie over pleegzorg inclusief filmpjes en ervaringsverhalen van voormalige pleegkinderen, pleegouders en ouders.